"A sorsodat te írod, de ha gondolod fel is olvashatják neked és közben sírdogálhatsz!"

 

Ha ide jutottál, és a történetem olvasod, akkor TE is változni szeretnél. TE is jobb, erősebb ember akarsz lenni. Én átmentem mind azon, amiről elméletben olvashatsz, azaz a jojó szindrómán, nem is gyenge kivitelben, hisz összesen közel 100-110 kg jött fel és ment le rólam. De ez a múlt, ma már legyőzhetetlennek érzem magam, olyan embernek, aki volt a gödör alján, de kimászott, és most a gödör szélén állva kötelességemnek érzem, hogy segítsek a lent maradottaknak. Jöjjön két történet, mindkettő az én tollamból ered, de a különbséget TE is érzed majd, és meg is kapod a választ a kérdésedre. Azaz mit tegyek, hogyan fogyjak le?

 

1.cikk.2008

 
Az én történetem 7 éve kezdődött. Immár 2 éve tartom a súlyom sikeresen. -50 kg: büszke vagyok rá! Olvasd el a történetem, ha tetszik, próbálj ki hasonlót. Én nem mondom, hogy ez a tuti megoldás, inkább tuti szenvedés. Így utólag én már  csak nevetek a nehéz napokon, bezzeg mikor átéltem.... 
 
8 hónap: -50 kg 7 évvel ezelőtt elkezdtem a testépítést. Sajnos csúfos vége lett. A növesztő szereknek köszönhetően alig 1 év alatt 90 kilóról 130 kilóra híztam és innen nem volt megállás 152 kilóig .Gyerekkorom óta sportoló voltam, így elviselhetetlen volt a túlsúly, de erőm nem volt leadni. 4 évig szenvedtem és hetente kezdtem új diétákba, de hiába. Aztán elhatároztam, hogy magamnak találok ki egy jó diétát. Elég drasztikusan fog hangzani. A pékárukat teljesen kizártam az étrendemből. A szénsavas italokat úgyszintén, főleg szénsavmentes ásványvizet ittam. 
21 kg/hó a rekordom. Ekkor első 15 napon 15 danone activia joghurtot, a második 15 napban pedig napi egy rio mare tonhal bébirépa és zöldborsó konzerv keveréket ettem. Tehát két étkezés között mindig eltelt 24 óra! Volt sírás, nem tagadom, de nekem a gyors fogyás volt a cél és nem bánom. Többnyire a hal, a zöldség és a joghurt alkotta az étrendem majd 1 évig, és szépen fogytam. Mozogni szinte semmit sem mozogtam, kamionozok ,tehát  ülő munkát végzek. Persze nem tudtam egyfolytában tartani a diétát, 2-3 hónap volt amikor eldőlt minden,a többi hónapban ingadozott a súlyom. Ma is nagyon kell figyelnem a súlyomra, de amilyen könnyen hízok, olyan könnyen le is dobok kilókat. Ha hasonló sanyargatásba kezdenél és megszédülsz, azonnal egyel valami normálisat, kiadósat, de ne túl sokat. Én onnan tudtam, hogy fogytam 5-6 kilogrammot, hogy remegtem. Szóval elég durva, de egészségileg jól vagyok, semmi mellékhatása nem lett a hízás-fogyásnak, legalábbis az orvosok szerint. Ha ezt nem is próbálod ki (én nem is ajánlom!) illetve, minden más diéta kudarc lett, akkor ülj le és beszéld meg magaddal, hogy mit akarsz,és találj ki magadnak diétát, ne mástól várd a megoldást.
 

2.cikk.2012-ből.

 
Réges-régen kezdődött. Bejártam az éhezős utat, váltottam életmódot, voltam szégyenlős és nagyon büszke is. De ma mindennél jobban kiegyensúlyozottabb és boldogabb vagyok. Már nem kilókban, vagy centikben mérem a boldogságot, hanem tettekben és pillanatokban. 
 
60 kg fel, 56 kg le, 40 kg fel, 45 kg le. Íme az átalakulás! Először egy bocsánatkéréssel kezdenék. Egykor, talán 2008-ban, írtam itt egy cikket 8 hónap 50-kg fogyás címmel. Akkor kiálltam az eredményem, a sikerem mellett, bár nem ajánlottam azt a módszert, mégis hatalmas hibát követtem el. Mi volt a lényege? Elhíztam és már azonnal le akartam fogyni. Végül is sikerült, tartottam is a súlyom... egy darabig...
 
Újra ott álltam a tükör előtt, a szokásos érzésekkel: „Nagyon gáz vagy haver”, „Hogy nézel ki”,stb... 2011. novembere van. Hollandia. Új munkahely, megtörtént a felismerés, jött az elhatározás. Fogyok. Mivel egyszer bejött az éhezős módszer, ismét ezzel kezdtem. Akaraterőm csúcson volt, fogytam is alig 6 hét alatt 18 kilót. Jött a karácsony. Soha nem látott kitartással ültem a karácsonyi asztal mellett egy tál salátával, míg mindenki zabált, csámcsogott, az illatoktól le tudtam volna bontani a falat, de ez helyett elmentem sétálni, hogy pityeregjek. Minden percben ugyanaz a gondolat: kibírom, megcsinálom!
 
Elteltek az ünnepek, új év és éreztem, sikerült az első kihívás. Január 3-án a nővéremnél voltam látogatóban és megpillantottam egy könyvet a polcon: Norbi update. Pár pislogás után kölcsönkértem, főleg hogy látszott rajta, a papagájon kívül erre a könyvre még a molylepke se néz rá.
 
Új év, új ország: Németországba költöztem, Spanyolország majd Hollandia után.
Január 10: Fekszem a kamionban és számolom a perceket. Majd mint a megvilágosodás, úgy tör rám, hogy belenézzek a könyvbe. Itt egy gondolatmenetre megállok. Anno az volt az elképzelésem az Update-ről, hogy mozogj napi 3 órát, egyél zöldséget,vagy élj egy leírt étrend szerint. Azaz rögtön elment tőle a kedvem. Na de kezembe vettem a könyvet és le se tudtam tenni. Nem célom Norbit futtatni, de a módszere zseniális. Egy nap alatt végeztem a könyvel és nem tudtam higgyek-e neki. Nem kell mozogni, lehet enni... Átnéztem az én "diétás" ételeimet és bizony 95%-át ki kellett dobnom. Bevásároltam másnap: kolbász, hús, zöldség, sajt, ami belefér. Félve emeltem az első falatokat a számhoz.
Teltek-múltak a hetek és elkezdtem fogyni. Igaz, sokkal lassabban, talán 2 hetente 2-3 kg-t, de fogytam, de csodás érzés volt. Jókat ettem, remekül éreztem magam. Eltelt így 5 hónap és azon kaptam magam, hogy nem lihegek, leesnek a ruháim és mehetnékem van. Futni akartam, mert tudtam, hogy bírom. El is kezdtem túrázni járni. Vettem egy biciklit is. Majd 20 éve volt utoljára bicajom, és rájöttem nagyon jó biciklizni. Kimenni hétvégente az erdőbe, fényképezőgéppel a kezemben és elkapni egy-egy pillanatot. Azóta ez a fő hobbim.
 
4XL-es ruháimat XL-re cseréltem, egy év alatt kb. 45 kg ment le. Egy idő után ez már nem érdekelt. 
Ma is az Update és újabban a paleolit életmód szerint élek, teszem hozzá nem feltétlenül olcsó, de nagyon finomakat eszem. A Norbi termékek közül csak a lisztet vettem meg, semmi mást. Mindent magamnak főzök, hisz imádok főzni. (Már ezt sem, azaz nem veszek Update terméket, maximum 1-1 vaníliás cukrot, vagy épp megkívánok 1-1 pékárut, de mivel Németországban élek, ez éves szintem 1-2 alkalom!)
 
Lényegében mi változott?
Leírhatatlan, mert minden. Ez egy új élet. Rátaláltam a nagy szerelemre is, slussz poén, hogy mindketten ugyanolyan életmódban élünk, túrázunk és minden perceben mennénk valahová. Ma már itthon én állítom össze a karácsonyi menüt, megváltoztatunk 1-1 ételt olyanra, hogy ehető legyen, ne szemetet együnk, amit a multik, vagy a reklámok megkívántatnak velünk. Én úgy gondolom, nem az élet hossza a lényeg, hanem annak milyensége. Hisz élhetsz te 90 évig, amiből 50 évet szenvedsz. Viszont én úgy gondolom, addig élek amíg élek, de amíg élek, addig élek! Ezért viszont tenni kell. A sorsodat te írod, de ha akarod, fel is olvashatják neked és közben sírdogálhatsz!
 
 
És íme a fenti képről a farmer, így jobban visszaadja, mekkora a változás.